onsdag 17. februar 2016

Anbefaling: KEM Oil ColorsKEM Oil Colors er produsert for KEM av et ikke navngitt firma i England. Prismessig ligger de nettopp så gunstig som man kunne håpe på. Trenger du f. eks. en stor tube hvit (225 ml)?
Her en liten prissammenligning til illustrasjon (alle priser fra kem.no):

KEM Oil Colors:     175,-
Sennelier:                 411,-
Old Holland:            473,-
Michael Harding:     607,-

Som hos alle andre produsenter, så er farvene inndelt i prisklasser. En liten tube hvit eller gul oker (60 ml) tilhører laveste prisklasse, og koster 62 kroner.

Jeg har nå prøvd denne serien under et par kurs, og har et godt inntrykk av den. Ved innkjøp spurte jeg en KEM-ansatt om hvorfor denne serien er så mye billigere enn de andre merkene. Får de tak i billigere pigmenter eller olje? Er selve produksjonen billigere?
Eller bruker de fyllstoff? Særlig dette siste kan gå ut over kvaliteten i malingen. Vedkommende KEM-ansatt svarte at produsenten brukte fyllstoff. Da jeg spurte om hun kunne spesifisere det nærmere så svarte hun "kritt", men sa ikke mer. Jeg kan altså ikke garantere for kvaliteten på denne malingen hvis man skal lage et mesterverk - men til øvelse på mine kurs er den absolutt god nok!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar